Overzicht

Mijn werkweek begint iedere maandagochtend om 09:00 uur, of eigenlijk een half uurtje daarvoor. We starten dagelijks met een daily stand up en op maandag neem ik vaak de cijfers met mijn collega’s door van vorige week, en van de week waarmee we starten. Na deze korte meeting begint bijna iedere dag met het aanvullen van de winkel met nieuw binnengekomen monturen en goederen via het hoofdkantoor. We helpen binnenlopende klanten en werken met een brilagenda en/of een lensagenda. Vaak staan de eerste klanten al binnen zodra de deuren open gaan. Dan begint onze werkdag!

Dromen met Hans

Mijn zusje werkte al wat jaartjes bij Hans Anders Roosendaal en was erg positief over haar baan en enthousiast over het leuke team. Ik had destijds een leidinggevende functie in een kledingwinkel en na wat wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten voor iets heel anders te kiezen, het optiekvak. In 2016 startte ik als verkoopmedewerker en van deze keuze heb ik nooit een seconde spijt gehad. Ik ben trots dat ik voor zo’n mooi bedrijf als Hans Anders mag werken, een bedrijf dat medewerkers vaak de kansen geeft en gunt om door te groeien om zo hun dromen te kunnen volgen.

Dagelijkse drukte

De werkdagen in de vestigingen zijn meestal lekker druk. De klant komt op de eerste plaats; we helpen ze in de winkel, voeren oogmetingen uit en hebben telefonisch contact voor het maken van een afspraak bijvoorbeeld. Dit doen we meestal in de ochtend of aan het eind van de werkdag. Daarnaast monteren we brillen, houden we de winkel schoon en vullen we binnengekomen goederen aan. Ten slotte houden we Speakap in de gaten, een eigen Hans Anders app en website met alle communicatie, en ik houd de binnengekomen e-mails bij.

De leukste uitdaging

Op dit moment vind ik het leukste de afwisseling tussen het werk in de winkel, het aansturen van een team en daarnaast nieuwe medewerkers kennis laten maken met het bedrijf Hans Anders tijdens de Start Up Days. Deze introductiedagen vinden plaats op het hoofdkantoor van Hans Anders waarvoor alle nieuwe collega’s worden uitgenodigd. Door deze afwisseling van werkzaamheden, en door de verschillende klanten die je dagelijks ontvangt, blijft het werk afwisselend en is het eigenlijk nooit saai. Iedere dag is weer anders.

Onze uitdaging is om de cijfers van vorig jaar te verbeteren, maar ook zeker om de klanten tevreden de winkel uit te laten gaan. Daarnaast zijn er ook regelmatig winkelwedstrijden in de regio of in het land die ons ook uitdagen om de beste te zijn, of in ieder geval bij de top te horen. Hiermee hebben we al regelmatig leuke prijzen gewonnen.

In mijn rol als vestigingsmanager heb ik veel verantwoording. Het is aan mij om samen met het team mooie resultaten te behalen. Het hebben van cijfermatig inzicht is ook wel erg handig, hier heb je dagelijks mee te maken. Ik loop enthousiast de winkel uit na een werkdag waar we fijn hebben gewerkt en een mooie omzet hebben gehaald.

Team Roosendaal

Het team bestaat uit een leuke mix aan personen die allemaal zijn of haar eigen kwaliteiten hebben. Zij hebben ook erg diverse persoonlijkheden, maar ze passen allemaal goed bij elkaar. De één werkt al 12 jaar bij Hans Anders en de ander nog maar 1,5 jaar, ook de leeftijden lopen erg uiteen van 24 tot 62 jaar. Wanneer ik sollicitatiegesprekken voer probeer ik de juiste vragen te stellen, zodat ik kan inschatten of de persoon die voor me zit, wel of niet in team Roosendaal zou passen.